PÄÄSIVU: VELKO JA TARU PENTUE KEVÄT 2022


Kuvien lähde: Tiia Pasanen ja Hanna Silander.
 

Taru (Taru) on astutettu Velkolla (Aysteak Z Vickova) 16.3.2022 ja ultrattu tiineeksi,  kevätpentuja odotamme maailmaan toukokuussa!💞💞💞💞💞💞

 

Yhdistelmästä odotetaan ja toivotaan rodunomaisia, monipuolisia ja terveitä harrastuskavereita eri lajeihin❤️ Pennut myydään vain aktiivisesti harrastaviin/kilpaileviin koteihin, joissa kokemusta koirista ja koiraharrastuksista. Jos kiinnostaa pentu tästä yhdistelmästä, niin ota yhteyttä pasanentiia@hotmail.com tai 05053545233.


Taru ja Velko ovat perusluonteeltaan hyvällä tavalla samanlaisia. Tasapainoisia, avoimia ja sosiaalisia niin ihmisiin kuin koiriin, miellyttämisenhaluisia ja ohjaajanöyriä. Ääni- ja alustavarmoja. Helppoja koiria arjessa ja työskennellessään järkeviä, energisiä ja isolla moottorilla varustettuja, eivät ylikiihkeitä ja käyttävät hyvin kroppaansa. Molemmat ovat kisauran alussa agilityssä, lisäksi Velko kilpailee paimennuksessa ja Taru harrastaa pk-jälkeä ja tokoa. Velko ja Taru ovat tutkitusti terveitä ja sukujen terveystilanne on hyvä. OCD ja epilepsia riski on aina olemassa, mutta tämän yhdistelmän riskit ovat maltilliset. Tarun ja Velkon suvuissa on paljon upeita koiria, jotka ovat menestyneet mm. agilityssä, tokossa, pelastuskoiralajeissa ja paimennuksessa sekä terapiakoirina.

 

Linkki pentueen sukutauluun koiranetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI30206%2F19&ReknoI=ER39069%2F19&fbclid=IwAR3lt5jg73nSiwFBa9SqCkK4a3CN70EVbt5vEfS9F9VGfhdPwj_aygubM70

 


PENNUT:

Pennut kasvavat kotiympäristössä meillä Kangasalla arjen keskellä. Tahdon tarjota pennuille mahdollisimman hyvät eväät elämään ensimmäisessä kodissa.  Pennut tottuu erilaisiin ihmisiin lapsista vaariin ja turvallisiin aikuisiin koiriin. Pennut totutetaan mm. erilaisiin ääniin, alustoihin, autoiluun ja erilaisiin ympäristöihin. Pentujen kanssa tehdään ensimmäisten viikkojen aikana Bio Sensor ohjelma.

 

Pennuille tehdään todennäköisesti pentutestit ennen luovutusta. On tärkeää, että jokaiselle pennulle löydetään sopivin koti ja paras oma ihminen ja perhe. Pennuilla ja omistajilla on tukeni läpi pentujen elämän.

 

Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkistamina, 3xmadotettuina ja silmäpeilattuina ja todennäköisesti pennut käyvät tarkastuksessa ostepaatilla ennen luovutusta. Pennut tunnistusmerkitään, rekisteröidään Suomen Kennelliittoon Vinkeän kennelnimelle ja luovutetaan pentupaketin kanssa noin 8-viikon iässä heinäkuussa 2022 (n.vko 28).  Yksi pennuista jää meille kotiin kasvamaan äitikoiran kaverina ja minun tulevaisuuden toivona💖 

 

Tulevilta kodeilta toivon ja suosittelen, että pennuilta tutkitaan n. 6 kuukauden iässä olkanivelet ja 1-2 vuoden iässä tutkitaan virallisesti olkanivelet, lonkat, kyynärät ja mielellään myös selkä (LTV, VA, SP). Mahdollisimman kattavat tutkimukset antavat omistajalle arvokasta tietoa ja sekä jalostuksen näkökulmasta tärkeää tietoa rodun terveyden edistämiseksi ja tulevaisuuden jalostuspäätöksiin.

 

Pentueen emä: TARU


 

Virallinen nimi: Taru

Isä: Ebony Nose Germes / Venäjä

Emä: Mawlch Wai / Croatia

S: 27.5.2018 Kroatia

Korkeus 52 cm ja paino 17 kg

Silmät pentuna:ei perinnöllisiä sairauksia
Silmät aikuisena:ei perinnöllisiä sairauksia, peilattu 6/2021
Gonioskopia:ei tutkittu
Lonkat:A/B
Kyynärpäät:0/0
Olkapäät:tutkittu virallisesti, terveet
Polvet:ei tutkittu
Selkä:tutkittu virallisesti, LTV0 VA0 SP0

Kilpailee: Agility L1

Harrastaa: Toko, PK-jälki

Taru koiranetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI30206%2F19&R=297

Tarun DNA testeihin linkki (kaikki clear): https://www.wisdompanel.com/app/s/l5bj7q

 

TARUN LUONNE JA HARRASTUSKOIRANA:

Taru on luonteeltaan aivan upea bordercollie: Tasapainoinen, rohkea, intensiivinen, sopeutuvainen, sosiaalinen, ohjaajanöyrä ja miellyttämisenhaluinen, mutta sopivasti myös itsenäinen ja on pennusta asti "seissyt omilla jaloillaan". 

 

Arjessa Taru on aina ollut helppo, mutkaton ja kiltti koira. Aina energinen ja leikkisä ilopillerimme. Vieraiden ihmisten ja koirien kanssa Taru on ennakkoluuloton ja avoin, haluaa tavata kaikki ja kaikki koirat liehittelee tai leikittää. Tarulla on taito saada jopa vähemmän sosiaaliset koirat pitämään itsestään poikkeuksellisen paljon. Ihmisiä Taru rakastaa, mutta työt voittaa aina ihmiset ja treeniympäristössä vain sillä ihmisellä on Tarulle merkitystä kenen kanssa hän pääsee tekemään, muut ovat ilmaa kun töitä on tiedossa. Taru ei ole "yhden ihmisen koira" vaan on heti valmis Taru työskentelemään ja leikkimään kenen vaan kanssa. Kotona Taru saattaa nukkua kainalossa sohvalla tai kadota nukkumaan jonnekin koko päiväksi, mutta jos jotain kiinnostavaa tapahtuu tai ruokaa tarjolla, niin on salamana paikalla. Yleisesti Tarulla on hyvä on/off, töissä tehdään heti täysiä ja kun mitään ei tapahdu tai esimerkiksi kotona, niin rentoutuu ja rauhoittuu omatoimisesti. Matkustaessa ja uusissa tilanteissa Taru on sopeutuvainen, helppo viedä mukanaan minne vaan ja kaikki uudet asiat ja tilanteet on tytölle aina ok. Tarulta löytyy omaa tahtoa ja jos hän esimerkiksi kokee jonkin tilanteen epämiellyttäväksi, täytyy löytää Tarulle omaehtoinen toimintatapa.

 

Taru palkkautuu ruualla,  sosiaalisesti esimerkiksi kehuilla, tekemisellä ja leluilla. Taru on todella ahne, ja taistelutahto on erittäin iso. Tarulla ei ole ääni- tai alusta-arkuuksia, eikä myöskään välitä, kun toinen koirani pelkää ja reagoi joihinkin ääniin kuten ukkoseen. Ainut asia mihin Taru on reagoinut hieman, on maantiellä yllättäen vauhdilla takaapäin tulevat isot kovaääniset autot kuten sateella rekat tai aura-autot.

 

Työskennellessään Taru on sähäkkä ja intensiivinen. Keskittymiskyky on erinomainen ja oppii siten nopeasti eikä välitä juurikaan häiriöistä. Tarulla on luontaisesti halu tehdä ohjaajan kanssa yhdessä töitä. Taru on nöyrä ja miellyttämisenhaluinen, mutta ei pehmeä ja kestää ohjaajapainetta. Kestää toistoja ja epäonnistumisia, ei turhaudu vaan jaksaa innostua yrittämään uudestaan. Virheen sattuessa Taru yleensä vaan parantaa ja yrittää enemmän seuraavalla yrityksellä. Tarulla on hyvä kropanhallinta, hyppää hyvin, kiihdyttää ja kokoaa hyvin. Tarun liikkeessä on paljon voimaa, mutta samaan aikaan näyttää kevyeltä ja vaivattomalta ja siinä ei ole mitään liioiltelua. Kropan käyttö ei ole mielestäni loukkaantumisen jälkeen ollut niin hyvää agilityssä kuin oli ennen, mutta toivotaan että se vielä palaa entiselleen. Loukkaantumisesta seuranneen pitkän sairasloman jälkeen kentän laidalla odottaessa ja välillä myös treenin aluksi on näkynyt korkeampaa virettä ja normaalia kiihkeämpi koira. Vaikka vire joskus nouseekin kentän laidalla, ei se normaalisti näy kun oma vuoro alkaa ja Taru tekee heti keskittyneesti ja järkevästi. Taru voi odottaa vuoroaan vapaana kentän laidalla, kun treenaan toisen koiran kanssa tai jos kaveri treenaa, seuraa tarkkana ja aktiivisesti kentän tapahtumia. Taru ei ääntele työskennellessään, mutta  leikkiessään todella äänekäs ja kentän reunalla saattaa tulla odotuksen noustessa ääntä. Taru käyttää tiedostaen ääntä joskus vaatiessaan jotain kuten leikkiä, ruokaa tai pissalle. 

 

Taru on agilityssä unelmieni koira. Hyvä tasapaino ohjaajanöyryyttä ja itsenäisyyttä, joka näkyy siinä että Taru on kevyt ohjattava, kuuntelee hyvin ohjausta sekä irtoaa ja lukitsee tehtävät hyvin. Taru kasvattanut nopeutta luontaisesti osaamisen myötä ja on järkevä ja siten turvallinen. Tarussa on kiihkeyttä, mutta ei ole ylikiihkeä tai ikinä kiehu yli. Liikkuu ja hyppää hyvin, vaivattomasti ja ketterästi ja käyttää kroppaa hyvin. En ole ikinä hakenut tietoisesti Tarulle agilityyn tarkoituksellisesti nopeutta, vaan pidän siitä että koira tekee järkevästi, ajatellen ja lisää vauhtia ja poweria sitä mukaan kun taidot, kropanhallinta ja varmuus kasvaa. Tarulla on iso itseluottamus kaikessa ja myös agilityssä ja välillä tarjoilee aktiivisesti itse ratkaisuja ja silloin saattaa vauhti mennä keskittymisen edelle ja ohjaajan täytyy muistuttaa pyytää keskittymään esimerkiksi istumisen kautta. 


kuva: Tiia Pasanen

 

Tarun kanssa korona viivästytti kilpailemisen aloittamista ja myös juoksareiden kouluttamista, pääsimme lopulta kisaamaan muutamat hyppyradat kesällä 2020 ja huomasin ilokseni, että Taru on kisoissa aivan samanlainen kuin treenitilanteessa niin radalla kuin kentän laidalla. Edellisen kisakoirani ylivireen ja yli kiehuvan kiihkeyden jälkeen tämä oli Tarussa erittäin mieluisa piirre. Nautin yleisesti itse enemmän treenaamisesta kuin kilpailuista ja rakastan hioa koiran taitoja ja yksityiskohtia lajeissa ja se näkyy myös kilpailumäärissä. Toivotaan, että pentujen jälkeen palauduttua saadaan vielä juoksarit puomilla ja A:lla hiottua kisakuntoon ja pääsemme Tarun kanssa aloittamaan kunnolla tavoitteellinen kilpaileminen ja keräämään vuosien pohjatyön hedelmiä.


Agility on ollut aina minun ja Tarun ykköslaji, mutta Tarun loukkaantumisen myötä halusin myös jotain vähemmän fyysistä harrastusta Tarulle kuntoutumisajalle ja myös ajatuksena tulevaisuuteen varalajista, jos kävisi niin surkeasti ettei loukkaantumisen vuoksi agilityä voitaisi enää harrastaa tavoitteellisesti. Keväällä 2021 aloitimme pk-jäljen harrastamisen. Keppimotivaatio oli helppo rakentaa, jäljestys itsessään on Tarusta niin siistiä ja palkitsevaa, että keppimotivaatiota on tärkeää jatkossakin vahvistaa. Lupaavalta näyttää ja ehkä harkitaan tulevaisuudessa kisojakin. Kesällä 2021 aktivoiduin aloittamaan myös tokon Tarun kanssa. Tokoa Tarun kanssa on tehty hieman lähinnä pentuna/junnuna. Tokossa Taru tekee energisesti ja keskittyneesti, ei ääntele ja oppii nopeasti. Tekee mielellään ohjaajan kanssa töitä yhdessä luontaisesti. Ei turhaudu ja kestää hyvin hiomista ja haluaa tehdä oikein. Meidät valittiin Tarun kanssa Tamskin tokon arvokisavalkkuun 2021-2022, mutta nyt astutuksen vuoksi jäimme valkusta pois, alunperin suunnitelmana oli 2022 SM-kisoissa kilpailla alo- tai avo-luokassa joukkueessa. Tarussa on tokoon paljon potentiaalia, mutta itse en ole syttynyt tokoon uudestaan. Taru on myös kokeillut nuorempana metsäjälkeä ja ensimmäisen treenikerran perusteella olisi ollut valmis kokeeseen kouluttajan mielestä. Tarun kanssa on myös hiihdetty tänä talvena ja pentuna käynyt muutaman kerran lampailla tutustumassa.


Taru käyttää jonkin verran silmää, mutta se ei ole näkynyt ongelmana harrastuksissa. Näkyy lähinnä juostessaan muiden koirien kanssa. Taru paimentaa epätoivotusti jonkin verran muita koiria vapaana juostessaan, erityisesti muita bortsuja ja tätä samaa haastetta on ollut Tarun emällä Wailla ja ainakin yhdellä veljellä ja on melko voimakas vietti. Nykyisin epätoivottu paimennus on hallittavissa käskyillä, vaikkakin näissä tilanteissa välillä joutuu sanomaan todella voimakkaasti kun vietit meinaa viedä. Muiden koirien ja erityisesti muiden bortsujen liike on varmasti yksi syy miksi Tarun vire nousee kentän laidalla odottaessa ja ollut myös ainut häiriö mitä tokossa on tähän mennessä tarvinnut treeniä. Taru ei ole ikinä paimentanut mitään muuta epätoivotusti (ei autoja, lapsia tms) eikä myöskään ole riistaviettiä pupujen, lintujen tms perään.

 

Taru on joskus hieman häslä ja hazardi, sillä Tarua ei haittaa yhtään pienet kolhut kun keskittyy johonkin mielenkiintoiseen. Tämä on piirre jota Tarun emän suvussa on muillakin koirilla ja josta saa olla ollut tarkkana koulutuksessa. Tämän on mietitty liittyvän isoon työhaluun&keskittymiskykyyn ja/tai poikkeuksellisen korkeaan kipukynnykseen. 

 

TARUN TERVEYSHISTORIA:

Taru loukkaantui alkukesästä 2020 juostessaan valotolppaa päin ja siitä alkoi vammakierre, jota selvitettiin lääkärissä useita kertoja ja kuntoutettiin pitkään ja tämän vuoksi harrastukset ja kilpailut olivat tauolla yhteensä vuoden. Löydetty vamma oli iliopsoaksessa ja lisäksi epäiltynä olkanivelen tukirakenteiden lievä vaurio. Taru tutkitiin lääkärissä useita kertoja palpoiden ja ultrauksilla ja rtg:llä ja hoidettiin konservatiivisesti kipu- ja lihasrelaksanttilääkityksellä, levolla ja fysioterapialla/osteopatialla. Vaikka varmuutta ei tiedetä kaikesta syy- ja seuraussuhteesta, on epäilykseni että valotolppaan törmäys aiheutti vaurion oikeaan iliopsakseen sekä lantion seudun toimivuuteen häiriön. Tästä seurauksena etuosalla kompensoiminen aiheutti poikkeuksellista kuormitusta etuosaan. Kuormitus ja sen seurauksena muutama lievä liukastuminen agilityssä, niin syntyi olkanivelen tukirakenteissa vaurioita jotka tyypillisiä liukastumisesta tai useasta toistuvasta liukastumisesta. Selvittely ja kuntoutuminen oli hidasta koska ongelmia oli samaan aikaan taka- ja etuosassa, mutta kesällä 2021 kuntoutuminen alkoi näyttää hyvälle ja loppuvuonna päästiin palamaan myös agilityn pariin täysillä. Loukkaantumisen lisäksi Taru on kerran tarvinnut eläinlääkäriä lievän nielutulehduksen vuoksi, muuten ollut terve. 

 

Tarun kynnet ja iho on olleet aina hyvässä kunnossa, vatsa on teräsvatsa ja ei ole löytynyt ruokaa mitä vatsa ei kestäisi (Syönyt useita eri nappuloita, eri lihoja, kotiruuan jämiä jne). Tällä hetkellä Taru syö päivittäin raakaa lihaa (sikaa, nautaa) ja nappulaa lohiöljyn ja vitamiinilisien kanssa, nappulana on viime vuoden aikana ollut Essential highland living/superior living tai Acanan sport&agility, aikaisemmin söi pitkään Powerline Hi-Pro puristeruokaa.


VIDEOITA TARUSTA:

Agility 3v9kk juoksarit https://www.youtube.com/watch?v=QwFznJphuKM

Agility 3v9kk rata https://www.instagram.com/p/CauIitDLrzm/ 

Agility 3v9kk rata 2 https://www.instagram.com/p/CZDGeg3Jls2/ 

Agility 3v9kk tekniikka https://www.instagram.com/p/CZPp2i7pQ60/

Agility hyppytekniikka 3v7kk https://www.instagram.com/p/CYHr8yyrlAh/

Agility 2v2kk https://www.youtube.com/watch?v=5Z9T6NdTRvA

Agility 2v2kk https://www.youtube.com/watch?v=CCRVz_5k5C0

Agility 20kk https://www.instagram.com/p/B8Mjk1eH7Yr/

Agility 20kk https://www.youtube.com/watch?v=Brr5R3gvnEw

Agility 17kk  https://www.youtube.com/watch?v=NmQmQRF5gCU

Agility 13kk https://www.youtube.com/watch?v=YOIZhB6nqww

Agility 12kk https://www.youtube.com/watch?v=Tx8_9rPj6zg

Toko 3v10kk https://www.youtube.com/watch?v=QPVIM9p1k7o

Jälki 3v10kk https://www.instagram.com/p/Cbsi7fSAajO/

Taru taistelee 3v10kk https://www.instagram.com/p/Cbm2WbKgQrD/ 

 Instagramissa ja youtubessa lisää videoita

 

 

 

Pentueen isä: VELKO 

 

 

Kuva: Hanna Silander

Virallinen nimi: Aysteak Z Vickova

S: 8.5.2018 Tsekki

Velkon isä:     Fyhr's Lad / Ruotsi

Velkon emä:     Jpot Kipi / Italia 

Korkeus 56 cm ja Paino 19,8 kg

Silmät pentuna:ei tutkittu
Silmät aikuisena: ei perinnöllisiä sairauksia, peilattu 10/2020
Gonioskopia: ei tutkittu
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Olkapäät: terve, epävirallinen kuvaus
Polvet: ei tutkittu
Selkä:tutkittu virallisesti, LTV0 VA0

Kilpailee: Agility L1, Paimennus SBCAK:n ja SPKY perusrata suoritettu. SPKY pikkumestaruuskisojen  1 lk:ssa vuonna 2020 sijoitus 2.

Velko koiranetissä:https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER39069/19&R=297

Velkon DNA testeihin linkki (CEA-kantaja, muut clear): https://www.wisdompanel.com/app/s/rs2n1w/summary


VELKON LUONNE JA HARRASTUSKOIRANA:

Velkon omistajan Hannan kuvailemana:

"Velko on avoin ja ystävällinen niin koirille kun ihmisille. Velko on arjessa helppo kaveri, leikkisä tyyppi joka rakastaa juoksemista. Harrastuksiin kuuluu agility ja paimennus. Paimennuksessa Velko on suorittanut SPKY:n ja SBCAK perusradan ja kisannut muutaman kerran. Velkolla on melko suuri mielyttämisenhalu ja haluaa tehdä asiat oikein. Velko on ajattelevainen tapaus ja oppii uusia asioita nopeasti. Velkolla on hyvä työmoottori ja "on väsymätön työskentelijä".

Agilityssä Velko on ajattelevainen ja vauhti on tullut radalle ja treeneihin itsevarmuuden kautta, josta itse tykkään. Mielyttämisenhalu näkyy varsinkin agilityssä, ja Velko on nopea oppimaan uusia asioita ja haluaa tehdä asioita oikein. Velkolla on luontaisesti hyvä hyppytekniikka ja käyttää kroppaansa hyvin radalla.

Paimennuksessa Velkolla on hyvä eläinfiilis ja jonkin verran silmää, mutta ei jää siitä kiinni. Flänkit on avoimet ja Velko lukee hyvin eläimiä. Velko ei tarvitse suurta painetta ohjaajalta."

 

Tapasin itse Velkon ensi kerran kesällä 2021 agilityvalmennuksessa, sitten uudestaan heinäkuussa ensimmäisellä astutusyrityksellä ensin kotonaan Järvenpäässä ja kun astutus ei ensimmäisenä päivänä onnistunut, niin Velko lähtikin meidän mukaan lemmenlomalle Mikkeliin ja vietti mökillä ja Mikkelissä kanssani pari päivää. Velko sopeutui vaivattomasti uuteen tilanteeseen, ihmisiin ja kaiken kaikkiaan helppo koira. Näiden Velkon kanssa vietettyjen päivien jälkeen harmitti entistä enemmän, että astutus ei onnistunut sillä kertaa. Talvella Velko ja Hanna kävi Tampereella treenaamassa meidän kanssa agilityä ja pääsin myös lopuksi itse Velkon kanssa radalle, kivasti lähti mukaani tekemään. Joka kerta kun olen nähnyt Velkoa, olen ihastunut vaan enemmän ja alusta asti myös Velko ja Taru ovat tykästyneet onneksemme toisiinsa.   

Velko on perusluonteeltaan todella mukava! Avoin ja sosiaalinen ihmisille ja muille koirille. Tasapainoinen, ei arkuuksia tai pelkoja mihinkään. Velkolla on miellyttämisenhalua, joka yhdessä yleisesti tasapainoisen ja sosiaalisen luonteen kanssa tekee koirasta helpon arjessa ja tätä arvostan todella paljon. Velko on Tarua hieman pehmeämpi, mutta ei kuitenkaan liian pehmo tai menetä toimintakykyä. Kaiken kaikkiaan arjessa helppo koira ja töissä järkevä ja hyvällä moottorilla ja kropan käytöllä varustettu. Velko on nopea, liikkuu ja hyppää hyvin, liikkeessä on paljon voimaa ja samalla vaivattomuutta, kiihdyttää hyvin ja kokoaa hyvin. Käyttää kaiken kaikkiaan kroppaansa hyvin ja on kompakti ja sopusuhtainen uros. Tykkään myös todella paljon agilitykoirassa, että Velko ajattelee ja vauhti tulee vasta myöhemmin itsevarmuuden ja osaamisen myötä. Kentän laidalla agilityssä vuoroaan odotellessa Velko saattaa olla hieman levoton ja piippailla, mutta se ei näy kentälle mennessä ja tekemisessä. Agilitykentän laidalla tai treenitiloissa rauhoittumista ei ole Velkolle varsinaisesti ikinä opetettu. Velkon palkkaantuu ruualla, mutta lelu ehdottomasti paras palkka ja Velko taistelee hyvin. Toivoin Tarun sulhaselle myös hyviä paimennusominaisuuksia ja niitä sain.

 

Agilityssä Velko on kilpaillut hyppyradoilla. Hanna on alunperin treenannut Velkon kanssa juoksareita, mutta koronataukojen ja muutenkin rajallisten treenimahdollisuuksien vuoksi on vaihtanut pysäreihin. Toivottavasti nähdään heidät agiradoillakin loppuvuonna.

  

VELKON TERVEYSHISTORIA:

Velko on ollut terve lukuunottamatta lievää loukkaantumista. Velkolla ilmeni 2020 iliopsoas vamma kun jäi kahden lampaan väliin, mahdollisesti alkuperäinen vamma oli syntynyt jo aiemmin agilityssä liukastuttuaan. Vamma saatiin hoidettua hyvin ja ei ole sittemmin vaivannut. Myös kaikki ruoka sopii, syönyt mm. raakaa ja eri kuivanappuloita.

 

VIDEOITA VELKOSTA:

Agility 3v8kk: https://www.instagram.com/tv/CZDHKM4BkdR/?utm_source=ig_web_copy_link

Agility 3v: https://www.instagram.com/p/CPRKg6SHUEG/?utm_source=ig_web_copy_link

Agility 2v7kk: https://www.instagram.com/p/CJeOVObnp0X/?utm_source=ig_web_copy_link 

Agility 17kk: https://www.instagram.com/p/B3ZLdbQnL8t/?utm_source=ig_web_copy_link 

 Lisää videoita omistajan instagram tilillä: https://www.instagram.com/hanna_irene_/ 

 

Velko pentuna💙 Kuva: Hanna Silander

Taru pentuna💜 Kuva: Tiia Pasanen




Tiedon keruu ja lähteet:
Sukujen tietoa ja etenkin terveystietoa on pyritty keräämään mahdollisimman kattavasti ja hyödyntäen eri tietolähteitä, kuten virallisia ja epävirallisia tietokantoja eri maissa, kenneleiden nettisivuja, omistajilta ja kasvattajilta ja muilta saatua ja kuultua tietoa jen ja olen koostanut kaiken mielestäni oleellisen näille sivuille löytämieni tietojen mukaan ja toivottavasti virheettömästi. Tietolähteistä johtuen en voi vakuuttaa, että kaikki täällä oleva tieto on täysin oikein. 





PENNUT SYNTYIVÄT 15.5.2022!!!

Sunnuntaina 15.5.2022 syntyivät 6 ihanaa odotettua pentua😍😍😍😍 💙💖💖💙💖💖 4 narttua ja 2 urosta. Synnytys meni nopeasti, hyvin ja luonn...